dinsdag 10 oktober 2017

De keer dat anansi in zijn eigen gat viel

Op een, hete, zonnige dag zat Anansi te spinnen in zijn huis. Hij zat te klagen en te steunen, omdat zijn maagje een maaltijd zou lusten.
Hij ging zijn huisje uit, en ging op zoek naar zijn slachtoffer. En wat was Anansi een boffer. Na een paar minuutjes lopen, zag hij zijn prooi een eindje verderop hoppen. broer konijn was aan t genieten van de zon, en Anansi dacht dat hij wel een konijntje op kon.
Sluwe Anansi begon te spinnen aan zijn plan, maar het broer konijn wist hier al lang alles van. Anansi begon te graven en te graven achter een rots, en nadat hij daarmee klaar was, plaatste hij een boomspies met volle trots.
Hij liep naar broer konijn, en begon uitdagend te praten, zo uitdagend als een spin kan zijn. Hij sprak: "beste broer konijn, ik zie dat uw beste dagen geteld zijn. U springt in laag tempo, en uw sprongetjes zijn o zo klein. Ik zou zelfs durven zeggen, dat ik sneller zou zijn!" waarop broer konijn allesvermoedend antwoordde: "O maar broeder Anansi, als u zo zeker over uzelf bent, waarom gaat u dan geen wedstrijd met mij aan? Dan zullen wij zien, wie er sneller zal gaan!"
 Anansi dacht dat zijn plan gewerkt had, en broer konijn zou vallen in zijn gat. Toen de wedstrijd begon, scheen de volle zon. Anansi rende alsof zijn leven er vanaf hing, en broer haas bleef expres achter hem hoppen.
Toen broer anansi bij zijn gat kwam, stopte hij, met de gedachte dat broer haas over hem heen zou springen, en zijn maal dus klaar zou zijn. In plaats daarvan sprong broer haas tegen Anansi aan, waardoor broer anansi zelf gespiest werd.

 En zo zie je maar weer kinders, wie een gat graaft voor een ander, valt er zelf in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten